Menu
Sluit

Loustock

Heb je het al gehoord? De Leukste Band voor Kinderen komt naar het Loustock Kinderliedjes Festival! En ze spelen al hun superhits: Wielen van de Bus, Hoofd Schouders Knie en Teen, Hansje Pansje Kevertje en nog veel meer.

Loustock Kinderliedjes Festival maakt gloednieuwe super originele kindermuziek helemaal in sixties stijl. Denk Beatles, Peace & Love, hippies, maar dan in een heerlijk Loulou & Lou jasje. Heb jij je kaartje al? Klik hier voor een sneak preview.

Wat is een band eigenlijk?

Een band is een groep van muzikanten die samen een bepaald muziekgenre speelt. Rockbands, soulbands, jazzbands, mariachi bands, je kan het zo gek niet bedenken! Elke band heeft een bepaalde combinatie van muzikanten en instrumenten die de band uniek maakt. Traditioneel gezien heeft elke band een drummer, een gitarist, een bassist en een zanger of zangeres, maar eigenlijk ziet elke band er anders uit.

Op het eerste album uit de koker van De Leukste Band voor Kinderen speelt de saxofoon de hoofdrol!

Wist je dat: saxofoon editie

Wist je dat de saxofoon het enige instrument is dat door één persoon alleen werd uitgevonden? Adolphe Sax vond de saxofoon uit rond 1840.

Wist je dat de saxofoon tot de houtblazers wordt gerekend, ondanks dat ‘ie van koper is gemaakt?

Wist je dat de componisten Ravel, Rachmaninov, Gershwin, Strauss & Bizet partijen of solo’s schreven voor de saxofoon in hun meest bekende werken?

Wist je dat van alle houtblazers, de saxofoon het grootste bereik heeft? Door de manier waarop de boring van de saxofoon is gemaakt, kan de saxofoon een geluid produceren dat verrassend veel lijkt op de menselijke stem. Het brede scala aan emotionele expressie maakt ‘m ideaal als solo-instrument!

Andere artiesten