Menu
Sluit

De creatieve familie achter loulou & lou

Loulou & Lou komen uit een grote familie vol met muzikale typetjes. Allemaal muzikanten en creatievelingen die samen één gezellige bende vormen. Ze geloven dat muziek het leven mooier maakt. Als je de hele familie bij elkaar optelt, zijn het er wel meer dan 75! Binnenkort maken we eens een familiekiekje voor jullie. Maar deze drukke baasjes zijn hier élke dag mee bezig. Leuk om kennis te maken!

Ons team

Sophie

Sophie van Schaik
https://loulou-lou.com/wp-content/uploads/2023/11/profielfotos_LLL-site2.png

Sophie is de liefste van het stel. Maar ze heeft ook een superstoere kant! Ze speelt namelijk basgitaar, en heeft al met heel veel artiesten rondgetourd. Ze studeerde aan de Rockacademie en heeft een hele mooie stem die je vast al eens voorbij hebt horen komen. Ze heeft sinds vorig jaar ook een kindje samen met Wouter, voor wie ze heel veel zingt en liedjes maakt. Hij kan nu praten en binnenkort kan hij meezingen. Mijn favoriete karakter: Loustock, omdat ik stiekem een hippie ben.

Ilona

Ilona Tonnaer
https://loulou-lou.com/wp-content/uploads/2024/01/IMG_6890.jpg

Eerste teamlid, aan boord gekomen met haar scherpe pen en creatieve koppie. Bedenker en schrijver van de Loulou & Lou luisterverhalen, en brein achter projecten en teksten. Favo karakter: Guru Woof, want ze is zelf ook heel zennnn én yogadocent!

Renee

Renee Budé
https://loulou-lou.com/wp-content/uploads/2023/11/profielfotos_LLL-site4.png

Renee is vormgever. Ze weet precies welke stijl bij welk karakter hoort. Ook werkt ze nauw samen met de illustrator en zorgt ze dat alle puzzelstukjes mooi samenvallen. Ze heeft de Kunstacademie in Maastricht afgerond. En wist je dat Renee’s dochter Loulou heet? Rara hoe zou dat komen… Mijn favoriete karakter: Guruwoof, omdat ik er lekker rustig van word!

Kirsten

Kirsten Mulkens
https://loulou-lou.com/wp-content/uploads/2024/01/IMG_1613-768x1365.jpg

Onze enige echte Office Maestro. Voormalig muziekdocent, speelt in een soul- & discoband in haar vrije tijd en meesterplanner van de studio en alles wat gemaakt wordt door onze makers. De olie in onze machine.  Favo artiest: Jazz Cat Louis, want… “It don’t mean a thing if it ain’t got that swing!”

Wouter

Wouter Budé
https://loulou-lou.com/wp-content/uploads/2023/11/profielfotos_LLL-site3.png

Wouter is de broer van Renee. Deze broer en zus maken bijna nooit ruzie. Dat komt omdat ze zoveel plezier hebben in wat ze doen. Wouter is zeg maar de regelneef en platenbaas. Hij kan goed organiseren, dingen verzinnen én muziek opnemen. Wouter heeft een mooie studio waar al duizenden albums zijn opgenomen. Zoveel, dat hij de tel kwijt is. Mijn favoriete karakter: JazzCat Louis, omdat hij zo swingt en dan vertrekken we altijd vrolijk uit de studio!

Nikola

Nikola Malek
https://loulou-lou.com/wp-content/uploads/2024/01/IMG_6793-768x864.jpeg

Alles wat-tje!

Emerson

Emerson Paulus
https://loulou-lou.com/wp-content/uploads/2023/11/profielfotos_LLL-site.png

Emerson is onze illustrator. Hij brengt al onze karakters tot leven. Hij is gedreven en enthousiast… maar dat zie je ook wel aan de beelden! Als je goed kijkt voegt hij altijd kleine verhaaltjes/details toe aan de afbeeldingen die het net wat herkenbaarder maken. Een patroontje hier, een gek kapseltje daar… En dat allemaal passend bij het karakter.  En pssssst… Hij is kleurenblind! Daarom heeft hij Renee, die helpt hem hiermee. Niet doorvertellen he.  En favoriet karakter: Loulou & Lou Summer special, Emerson is geen danser maar op deze muziek blijven de voetjes niet stilstaan!

Lotte

Lotte Krijgsman
https://loulou-lou.com/wp-content/uploads/2024/01/IMG_7058-768x1662.png

Verhaaltjes bedenker!

Pim

Pim Leentjes
https://loulou-lou.com/wp-content/uploads/2024/01/Foto.jpg

Animator 🙂

Passie voor muziek

Geen geprogrammeerd gefiedel in onze kinderliedjes. Al onze muziek wordt gemaakt met old school instrumenten, door professionele muzikanten, in een echte studio. Omdat muziek die liefde verdient. Juist muziek voor kinderen (en voor hun ouders die meeluisteren).
Wij makers wonen in het wilde zuiden van ons mooie Nederland, maar we gaan de hele wereld over en zingen inmiddels al in 18 talen. Wist jij dat we al met meer dan 75 professionele muzikanten hebben samengewerkt en al meer dan 5000 albums hebben gemaakt?

Missie!

Onze missie is duidelijk: alle kinderharten veroveren met de liefde voor muziek en verbeelding. En dat doen we met meer dan 300 miljoen streams van onze liedjes en verhalen op Spotify wereldwijd, muziektheatershows in gerenommeerde locaties, samenwerkingen met organisaties zoals Ronald McDonald Huis, en andere speciale projecten. Al bijna 10 jaar bouwen we zo elke dag aan een wereld vol échte muziek en verhalen voor álle kinderen. De wereld van Loulou & Lou.

Projecten!

Wij vinden dat echt elk kind toegang moet hebben tot die wereld van muziek. Dus zetten we elk jaar onze tandjes in een prachtig maatschappelijk muziekproject. Zo maakten we onder andere het Lux & Louise brailleboek, waar kids liedjes echt voelen. Van de vingers tot het hart en door naar de voeten die niet meer kunnen stilstaan. En we zorgden voor muzikale verlichting in het Ronald McDonald huis in Maastricht, omdat we daar zelf vertoefd hebben, met een eigen playlist die nu in elke kamer te vinden is. Verder werken we samen met Stichting Samen Lachen, om kinderen met een armoede achterstand in onze theatershows uit te nodigen, en starten we een nieuw educatief project met Gemeente Venlo om taalachterstand aan te pakken. Mooi werk!

Bekijk onze projecten