Menu
Sluit

Elk jaar geeft Loulou & Lou iets terug!

Wij willen kinderharten veroveren met de liefde voor echte muziek en verbeelding. En daar doen we echt alles voor. Zo zetten we elk jaar we de tandjes in een prachtig maatschappelijk project, om écht élk kinderhart te bereiken.

blijf op de hoogte

2023 - honderd kinderen gratis naar het theater

Loulou & Lou, Stichting Samen Lachen, Quiet Eindhoven, Voedselbank Eindhoven en Parktheater Eindhoven slaan de handen in één. In november 2023 ontvangen alle gezinnen die afhankelijk zijn van Voedselbank Eindhoven een uitnodiging in hun voedselpakket. Daarmee kunnen ze zich gratis aanmelden voor de show op 2 of 3 december in het Parktheater, via Samen Lachen. Meer dan 100 ouders en kinderen melden zich op die manier aan, en beleven in veel gevallen voor het eerst een muziek theatershow.

lees meer

2022 - Album voor Ronald McDonald Huis Maastricht

Helaas verbleven 2 creatieve baasjes van Loulou & Lou voor wat langere tijd in Ronald McDonald Huis in Maastricht. Maar daardoor zagen we wel wat voor fantastisch verblijf dit is voor ouders en hun kinderen. En misschien nóg belangrijker… wat de kracht is van muziek in een moeilijke tijd. Daarom maakten we een album speciaal voor de kinderen in het ziekenhuis, en hun ouders. Sindsdien te vinden in elke kamer in het Ronald McDonald Huis in Maastricht.

luister het album

2021 - Loulou & Lou’s vrienden komen uit alle windstreken

‘Loulou & Lou de wereld rond’ combineert streekmuziek uit Nederland met wereldmuziek van de hele wereld, we transformeren diversiteit en cultuur naar kindermuziek. We kiezen daarbij drie internationale regio’s als uitgangspunt, daar waar veel vluchtelingenkinderen en kinderen van niet-Nederlandse afkomst hun roots hebben. In samenwerking met Cultuur Innovatie Fonds Limburg.

Ontdek Guru Woof

2020 - brailleboek Lux & Louise

Wij maakten in samenwerking met Laura Steinbusch een meertalig liedjesboek (Nederlands, Engels, Frans en Duits) voor blinde en slechtziende kinderen. Dit boek daagt de kinderen uit om al vroeg hun talen te leren en om zelfstandig op ontdekkingstocht te gaan. In het Lux & Louise brailleboek kunnen zij liedjes echt voelen. Het boek is ‘inclusief’ gemaakt door alles in braille en inkt te drukken en illustraties visueel en tactiel te maken.

bekijk het boek

2019 - Maestro Mozy, meester in klassieke muziek.

Muziek stimuleert de ontwikkeling van het kleine brein op verbazend veel vlakken. Van motoriek tot dyslexie. Niet alleen de ‘standaard’ kindermuziek, maar juist ook andere genres zoals klassieke muziek. Die maakten we daarom toegankelijk voor de kleinste oortjes, door de bekende kids hits én de grote klassieken uit te voeren met de artiest Maestro Mozy.

check mozy