Menu
Sluit

Ontwikkel taal met Loulou & Lou!

Taalontwikkeling loopt hopeloos achter bij kinderen in heel Nederland. De oplossing, volgens de professionals: muziek, verhalen en interactie. -- Hé, dat hebben wij allemaal! GRATIS voor ouders, scholen, gemeenten en kindprofessionals. Kijk maar. Meer nodig? We maken alles op maat!

ik wil gratis materiaal

partner in kids content

muziek voor taalontwikkeling

Muziek is de nummer één manier om kinderen te helpen in hun taalontwikkeling. Het ritme, de klanken en de woordjes. Alles werkt samen. Daarom nemen we onze kindermuziek erg serieus. We maken alles met old school instrumenten & professionele muzikanten. Ontdek 200+ liedjes, in 30+ talen!

gratis muziek

luisterverhalen voor taal

Ook super belangrijk voor taalontwikkeling, volgens logepedisten: verhalen. We kunnen er niet vroeg genoeg mee beginnen! Gelukkig hebben we 50+ bekende sprookjes en nieuwe avonturen van Loulou & Lou. Altijd op een aangenaam luistertempo, lekker leerzaam en met muziek in de hoofdrol.

gratis verhalen

Gratis leren met Loulou & Lou

Leren met Loulou & Lou! Het ABC, tellen van 1 tot 10 & alles over de wereld om ons heen. Met simpele versjes en heldere animaties leren kinderen supersnel. Beschikbaar in alle talen. Ook in Pools-Nederlands bijvoorbeeld!

gratis video's

Theatershows op maat

Wij zijn er niet alleen digitaal. We staan in theaters door heel Nederland, waaronder Concertgebouw! Maak kennis met Loulou & Lou en de Swingende Muziekband. Helemaal live, interactief en educatief. Zodat kinderen op een mooie manier kennismaken met echte muziek, én taal.

ik wil een show!

meer op maat

kijk & luister hier

gratis taalpakket

Bezig met taalontwikkeling? Vraag ons gratis pakket aan en start meteen met het ontdekken van de wereld van Loulou & Lou. Grote uitdaging voor de kiezen? We zetten er graag onze tandjes in. Net zoals we al voor Gemeente Venlo, Ronald McDonald en andere deden! Doe de aanvraag, en we nemen contact op :)

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

groetjes, team Loulou & Lou

Anneke

Anneke
https://loulou-lou.com/wp-content/uploads/2024/06/anneke.jpeg

Onze design guru! Helpt met het maken van al onze social posts en meer beeldmateriaal. Zie je Loulou & Lou of één van hun muzikale vriendjes voorbij komen tijdens het scrollen? Grote kans dat Anneke ze daar naartoe getoverd heeft.

Alexia

Alexia Le Baron
https://loulou-lou.com/wp-content/uploads/2024/05/IMG_20231219_101425-768x1024.jpg

Office Maestro Assistent, Frans van origine, au pair in het leven, wereldburger in veel verschillende landen, hard aan het oefenen op haar Nederlands, liefhebber van kinderen, arts, crafts en ja… Muziek natuurlijk.

Bram

Bram Jacobs
https://loulou-lou.com/wp-content/uploads/2024/05/WhatsApp-Image-2024-05-15-at-10.38.10-768x1024.jpeg

Onze Brand Manager: Bram. Een held in de theater- en muziekwereld, aan boord van de Loulou & Lou trein sinds 2024. En wat hebben we hem er graag bij! Hij zorgt er voor dat we volle vaart vooruit denderen, stoppen op de juiste stations en – TOET TOET – overal te horen zijn.

Sophie

Sophie van Schaik
https://loulou-lou.com/wp-content/uploads/2023/11/profielfotos_LLL-site2.png

Sophie is de liefste van het stel. Maar ze heeft ook een superstoere kant! Ze speelt namelijk basgitaar, en heeft al met heel veel artiesten rondgetourd. Ze studeerde aan de Rockacademie en heeft een hele mooie stem die je vast al eens voorbij hebt horen komen. Ze heeft sinds vorig jaar ook een kindje samen met Wouter, voor wie ze heel veel zingt en liedjes maakt. Hij kan nu praten en binnenkort kan hij meezingen. Mijn favoriete karakter: Loustock, omdat ik stiekem een hippie ben.

Olaf

Olaf Skoreng
https://loulou-lou.com/wp-content/uploads/2024/03/OLaf.jpeg

In house producer en Lead Muziek Tovenaar in onze studio’s! Zorgt er samen met het team van muzikanten, producers en sound engineers voor dat al onze producties regelrechte pareltjes worden.

Ilona

Ilona Tonnaer
https://loulou-lou.com/wp-content/uploads/2024/01/IMG_6890.jpg

Eerste teamlid, aan boord gekomen met haar scherpe pen en creatieve koppie. Bedenker en schrijver van de Loulou & Lou luisterverhalen, en brein achter projecten en teksten. Favo karakter: Guru Woof, want ze is zelf ook heel zennnn én yogadocent!

Renee

Renee Budé
https://loulou-lou.com/wp-content/uploads/2023/11/profielfotos_LLL-site4.png

Renee is vormgever. Ze weet precies welke stijl bij welk karakter hoort. Ook werkt ze nauw samen met de illustrator en zorgt ze dat alle puzzelstukjes mooi samenvallen. Ze heeft de Kunstacademie in Maastricht afgerond. En wist je dat Renee’s dochter Loulou heet? Rara hoe zou dat komen… Mijn favoriete karakter: Guruwoof, omdat ik er lekker rustig van word!

Kirsten

Kirsten Mulkens
https://loulou-lou.com/wp-content/uploads/2024/01/IMG_1613-768x1365.jpg

Onze enige echte Office Maestro. Voormalig muziekdocent, speelt in een soul- & discoband in haar vrije tijd en meesterplanner van de studio en alles wat gemaakt wordt door onze makers. De olie in onze machine.  Favo artiest: Jazz Cat Louis, want… “It don’t mean a thing if it ain’t got that swing!”

Wouter

Wouter Budé
https://loulou-lou.com/wp-content/uploads/2023/11/profielfotos_LLL-site3.png

Wouter is de broer van Renee. Deze broer en zus maken bijna nooit ruzie. Dat komt omdat ze zoveel plezier hebben in wat ze doen. Wouter is zeg maar de regelneef en platenbaas. Hij kan goed organiseren, dingen verzinnen én muziek opnemen. Wouter heeft een mooie studio waar al duizenden albums zijn opgenomen. Zoveel, dat hij de tel kwijt is. Mijn favoriete karakter: JazzCat Louis, omdat hij zo swingt en dan vertrekken we altijd vrolijk uit de studio!

Nikola

Nikola Malek
https://loulou-lou.com/wp-content/uploads/2024/01/IMG_6793-768x864.jpeg

Alles wat-tje! Of officieel: Team Office Maestro Assistent. Nog beter gezegd: alles uploader en puntjes-op-de-i-zetter. Alles wat je digitaal van ons kunt luisteren en zien, is waarschijnlijk langs Nikola gegaan! Nog in opleiding (International Events, Music & Entertainment) en met een kloppend hart voor de muziekbranche, die ze bij Loulou & Lou professioneel bestormt.

Emerson

Emerson Paulus
https://loulou-lou.com/wp-content/uploads/2023/11/profielfotos_LLL-site.png

Emerson is onze illustrator. Hij brengt al onze karakters tot leven. Hij is gedreven en enthousiast… maar dat zie je ook wel aan de beelden! Als je goed kijkt voegt hij altijd kleine verhaaltjes/details toe aan de afbeeldingen die het net wat herkenbaarder maken. Een patroontje hier, een gek kapseltje daar… En dat allemaal passend bij het karakter.  En pssssst… Hij is kleurenblind! Daarom heeft hij Renee, die helpt hem hiermee. Niet doorvertellen he.  En favoriet karakter: Loulou & Lou Summer special, Emerson is geen danser maar op deze muziek blijven de voetjes niet stilstaan!

Lotte

Lotte Krijgsman
https://loulou-lou.com/wp-content/uploads/2024/01/IMG_7058-768x1662.png

Schrijver, vertaler & redacteur. En uit-de-brand-helper bij van alles en nog wat praktische zaken als Office Maestro Assistent. Bachelor in Kunst & Cultuur, Master in Comparative Cultural Analysis. Zorgt er zo voor dat ons werk altijd cultureel verantwoord en van deze tijd is, overal ter wereld. Werkt vanuit Zuid-Korea, haar grote liefde, waar ze ondertussen de Koreaanse taal leert. 멋진
meosjin!

Pim

Pim Leentjes
https://loulou-lou.com/wp-content/uploads/2024/01/Foto.jpg

Animator 🙂

de rest!

de rest!
https://loulou-lou.com/wp-content/uploads/2015/03/Golvendans_Stills-3-768x432.jpg

Laten we de tientallen muzikanten en makers niet vergeten, in alle talen, die met ons samenwerken.